Activiteiten

Het is de bedoeling dat het jaar 2021 bol staat van de activiteiten georganiseerd van, voor en door inwoners van de gemeente Tubbergen.

Op deze pagina vindt u de activiteiten die worden gehouden en door wie deze worden georganiseerd.

Bron: Provincie Overijssel

Z

verzorgde busdagtocht Boerenopstand Tubbergen

Een levendige tijdreis, oftewel busdagtocht, welke u meeneemt door het natuurrijke landschap van Noordoost Twente. Via een interactieve verbinding met 1971 komt de geschiedenis tot leven. Aan de hand van pakkende beelden en spraakmakende verhalen van acteur Bert Eeftink en gids Thea Kroese wordt u meegenomen naar deze indrukwekkende gebeurtenis. De tocht gaat verder want ook het boerenleven van toen en nu komt aan bod. Beleef, proef, ruik, hoor en zie hoe heerlijk het landleven kan zijn. Kijk voor meer informatie op: https://www.terbeekreizen.nl/tour/boerenopstand/

initiatiefnemer: Ter Beek Reizen

TMZ, de Eeshof en Avelijn organiseren huifkarrentocht voor bewoners

Er staat de bewoners van TMZ, de Eeshof en Avelijn binnenkort een leuke activiteit te wachten. Op dinsdag 14 september 2021 kunnen de bewoners/cliënten in een huifkar stappen voor een rit door de omgeving waarbij ze stoppen op twee boerenbedrijven. Oftewel: ‘tour de boer’. Bij de boerenbedrijven krijgen de deelnemers pannenkoeken en een ijsje aangeboden. Na een lekkere versnapering wordt er nog een rondje over het erf gereden zodat ook het vee te bewonderen is. Kortom een leuke activiteit in het teken van het boerenleven.

Tijdelijke expositie

Een tijdelijke expositie waar mensen de boerenopstand kunnen herbeleven

initiatiefnemer: Henk Velthuis, Vasse

Fietstocht

Een fietstocht door het gebied dat verkaveld zou worden. De geschiedenis wordt langs de route uitgelegd op informatieborden.

Initiatiefnemer: Toeristisch Glinsterend Tubbergen

Klik hier om route van de fietstocht te bekijken 

Thema-avond

Een bijeenkomst waar het verhaal achter het verhaal wordt verteld en waar boeren en burgers van toen met elkaar in gesprek gaan over wat er destijds is gebeurd en wat het de gemeente Tubbergen uiteindelijk heeft gebracht.

Initiatiefnemer: Josefien Roek-Niemeijer

Theaterspektakel

Een theaterspektakel Tot Tubbig en niet Verder waarin het verhaal wordt verteld en uitgelegd. Naast enkele bekende acteurs worden hiervoor leden van lokale toneelverenigingen gevraagd.

Initiatiefnemers: Gerard Cornelissen en Laurens ten Den

 

Boerenopstand krant

Deze krant kijkt terug naar de geschiedenis. Wat gebeurde er nu precies in 1971 en hoe werd dat beleefd. Daarnaast wordt er gekeken naar de (nabije) toekomst door middel van een activiteitenagenda waarin wordt vermeld op welke manier de inwoners van de gemeente Tubbergen de Boerenopstand herdenken. De Boerenopstandkrant krijgt een oplage van 15.000 stuks en zal gratis huis aan huis verspreid worden in april 2021.

Initiatiefnemer: Brian Brokelman

 De gemeente organiseert geen activiteiten, maar ziet voor zichzelf een rol weggelegd voor het bundelen van alle activiteiten en het opstellen van een evenementenagenda rondom het thema en de PR hierover. De gemeente roept mensen of verenigingen met een idee of die een activiteit rondom dit thema zouden willen organiseren op om dit kenbaar te maken via het mailadres boerenopstand@tubbergen.nl