Vrijwilligers gezocht voor De Boerenopstand – Tot Tubbig en niet verder

 

De Boerenopstand

Eind jaren 60 is de ruilverkaveling in Nederland een voldongen feit. In heel Nederland? Nee. Een kleine gemeenschap in Twente bleef moedig weerstand bieden. Maar was het een strijd tegen oneerlijke perceelruil of tegen het (on)democratisch proces?

Op 21 december van dit jaar is het 50 jaar geleden dat de boerenopstand plaatsvond in Tubbergen. 2021 staat in teken van de ‘weder-opstand’ en zullen er in Tubbergen allerlei gezamenlijke activiteiten plaatsvinden waaronder ook een groots theaterspektakel; ‘De Boerenopstand’. Die van 12 november t/m 21 december te zien is in de Verdegaalhal in Tubbergen. Laurens ten Den schreef het script en Bruun Kuijt neemt de regie voor zijn rekening.

Wat voor vrijwilligers?

Het productieteam is op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die het leuk vinden om deel uit te maken van dit theaterspektakel. Heel veel verschillende vrijwilligers zoals gastvrouwen of – heren (zowel bij de voorstelling, als voor het diner voorafgaand aan de voorstelling), voor de kaartcontrole en muntverkoop, mensen die handig zijn met naald en draad voor het maken van kostuums, schilders/klussers voor de aankleding van de hal en het decor. En er is nog zoveel meer te doen, van grimeren en serveren tot technische klusjes en schoonmaken. Elke avond zijn er achter de schermen veel mensen nodig maar ook tijdens de repetitie periode die start op 19 oktober. Werktijden zijn afhankelijk van de functie en altijd in overleg. Iedereen kan wel iets!

 

Aanmelden?

Aanmelden kan via vrijwilligers@boerenopstandtubbergen.nl. Meer informatie over de het theaterspektakel via www.boerenopstandtubbergen.nl/theaterspektakel.